2.5.2010 - 4. výjezd - Podkozince

03.05.2010 21:23

1. Pozvánka

Nazdar bikeri,

tak se nám to pěkně rozjezdilo, takže abychom nevyšli z formy, tak i tento týden vyrazíme do kopců.  Na doporučení jednoho našeho člena tentokrát se vydáme poznávat slovenskou část pod Javořinou, takže si každý  sebou vemte určitě občanku, a nějaké euro na občerstvení (množství eur každý dle své výkonostní třídy -:), rozumné minimum 10,- euro ). Každý si sebou vemte cyklistickou přilbu-aby nám policajti na slovensku nedělali zbytečné dusno.

Trasa: Sklípek-Hrabina-Kamenná bouda-Javořina-bar na konci sveta Podkozince-Strání
Sraz 2.5.2010-neděle v 10:00 u Sklípku pod kostelem. Sebou věci jako vždy na kolo.
Pokud má někdo z vašeho okolí zájem jet také, tak jej samozřejmě vemte sebou.

Prosím o potvrzení zda pojedete.Abychom nemuseli trávit čas u Sklípku
čekáním zda se ještě někdo ukáže.Stačí do soboty.Děkujeme

Franta Hedia-předseda
Petr Mikláš
Ladislav Mikláš
Josef Gurica

 

2. Ohlédnutí

Ahoj bikeři
V neděli ráno po krásně propršené sobotní noci jsem věřil, že bar na konci sveta Podkozince se nekoná. Nu ale je poznat že bikerský club ve Strání má zdravé a pevné jádro. I přes krásnou ranní mlhu, vysokou vzdušnou vlhkost a propršený večer se u Sklípku sešlo několik odvážlivců, kteří se nakonec rozhodli vyjet k zamýšlenému cíli. Navíc se k nám přidal kolega ze slovenska, který s náma vyrazil i přes zrovna ne ideální čas.
 

Cesta na Javořinu byla spestřena mlhou a vzduchem nabitým zápornými ionty po nočním dešti, což nám všem dodalo ještě více chuti a sil zvládnout trasu. Na Javořině jsme přečkali kratší déšť na chatě, abychom se pak vydali na konec sveta. Po cestě jeden z nás chytil defekt a tak jsme měřily "časovku" výměny duše, v níž předseda MTBCJ prokázal své cyklistické schopnosti (zvládl to za 5 minut!!!) -:).  

V baru na konci sveta jsme se sešli s hostinským, který po probdělé noci se štamgasty vypadal skutečně "čerstvý". Nu ale nakonec vše dobře dopadlo, a pak nás již jen čekala cesta dolů na slovensko a pak domů..

 

3. Fotogalerie:

4. Profil a mapa trasy