27.6.2010 - 10. výjezd - Čachtický hrad

16.06.2010 19:38

Kvůli nepříznivému počasí byla toto trasa přemístěna na tento víkend.

Původní pozvánka:

Zdar bikeři,

ani jsme se nenadáli a máme tady desátý jubilejní výjezd. Chtělo by to nějakou speciální trasu. Ale jelikož při pohledu na předpověď to opět vypadá, že do lesů se moc vyrazit nebude moci, tak musím naplánovat něco spíše na silnici a maximálně trochu terénu.

Takže po minulém tydny, kdy jsme si dali horskou prémii na Mikulčák si tentokráte dáme trochu historie. Vydáme se do kraje proslulé vražedkyně (Alžbety Bátoriové (1560-1614), jenž se dle legendy měla koupat v krvi. Řeč je samozřejmě o Čachticích a Čachtickém hradě.


Sraz: neděle 27.6.2010 v 9:00 před Sklípkem

 

Trasa 1-MTB (kdyby počasí přálo): Strání-Kamenná bouda-Velká Javořina-Cetuna-Stará Turá-Čachtický hrad-Strání

Trasa 2-silnice náročnější: Strání-Květná-Hrubá Strana-Bzince pod Javorinou-Stará Turá-Višňové-Čachtice-Nové Mesto nad Váhom-Strání

Trasa 3-silnice lehčí: Strání-Květná-Bučkovec-Nové Mesto nad Váhom-Čachtice a zpět

 

2. Ohlédnutí:

Máme za sebou na počasí snad nejhezčí výjezd. Tedy jubilejní 10. výjezd se vydařil. Přes roztrhanou sestavu se nám ve většině podařilo dostat se až nahoru na Čachtický hrad. Někteří v předstihu, kvůli časové tísni. Někteří cestou nejlehčí, někteří nejdelší a někteří včetně mě cestou, která místy vyžadovala použití žebříku, či lana a to s kolem na rameni. Náš trasér Radim nás přivedl na tuto cestu. Sice to byla pěkná fuška, ale zase máme o to větší zážitek a výsledek o to víc těšil.

Taky se nám jeden člen zatoulal a zakufroval do restaurace pod hradem. Po delší době, kdy jsme se ho nedočkali a nedovolali, jsme vyrazili směr náměstí do Čachtic na nějaké to občerstvení po vysilujícím výšlapu. Někteří opravdu vyhládlí si dali nášup, tedy 500 g pizzu. Zde jsme taky pobyli delší čas, jestli se neobjeví náš ztracený člen. Mezitím se 2 zase odtrhli, protože chtěli využít tak krásné počasí a hlavně toho měli ještě málo v nohách a vydali se do Piešťan. My se tedy vydali zpět na Nové Mesto a pak k domovu. Cestou začala jednoho z nás tlačit ta obrovská pizza a dal si 20 pod břízama u cesty, zatím co my ostatní jsme pokračovali dál. A tu jako střela prolítl nejdřív kolem ležícího a pak 2 kluků náš ztracený člen a pádil si to taky k domovu. Sice Čachtický hrad vynechal, ale liboval si, že jej viděl dostatečně z pod kopce a fotoaparátem přiblížil jako by tam byl přímo.Všichni co nejeli rozhodně mohou litovat, jak počasí, tak krásný výhled a vůbec celkovou trasu mezi zelení pod Javořinou.

Fr. Hedia - předseda

 

Zdravím všechny, přidám pár řádek pro ty co zhlédnout fotogalerii a nějak by jim neseděli fotky a postavy. Jelikož jsem se v neděli nemohl zůčastnit jubilejního výjezdu a nechtěl jsem o tento výjezd přijít, tak jsem se vydal do Čachtic o den dříve. S kamarádkou jsme zvolili trasu číslo 3. Díky krásnému slunnému počasí byl stejně jako pak v neděli ideální den a nahoře pak skoro ideální výhled do okolí. Myslím, že nejlépe to zhodnotíte, když se podíváte na fotky. 

Vladimír Mikláš

 

3. Fotogalerie:

 

4. Profil a mapa - bohužel nemám slovenskou licenci abych profil vytvořil