30.5.2010 - 7. výjezd - Filipovo údolí

24.05.2010 21:46

1. Pozvánka:

Nazdar bikeři,

minulý víkend počasí konečně vyšlo, tak i když dnes už opět pršelo věřím, že na víkend se nám to opět umoudří, abychom mohli vyrazit do hor a zdolat další trasu. Minulou neděli se jelo do Nové Lhoty. Dle slov předsedy se trať líbila, takže se rozhodli tuto neděli vyjet podobným směrem, tentokrát však cílem nebude Nová Lhota, ale Filipovo údolí.

Ti co minulý týden nevyrazili (stejně jako já), tak mají další možnost. Jelikož jsem tuto trasu jel minulý rok, tak můžu říci, že lze projet i na treku, ale není to takový zážitek. Takže ti co mají rádi silnice, lze jet alternativní trasu se stejným cílem a sice Filipovo údolí. (Strání-Slavkov-Suchov-Javorník-Filipovo údolí). Podrobnosti k trase můžete opět najít v profilu.


Sraz: neděle 30.5.2010 v 9:00 u Sklípku pod kostelem
Trasa:Strání-Kamenná bůda-Šibenický vrch-Kubikův vrch-Megovka-Filipovo údolí-Vápenky-Kobelná-Květná-Strání
Sebou: jako vždy věci na kolo

2. Ohlédnutí:

Tak za sebou máme další vzrušující výšlap, tak bych napsal pár slov. Tentokrát se nás sešlo osm bikerů + 2 bikerky. Hned u základny nám bylo jasné, že kvůli počasí asi nebude možné zdolat trasu po naplánované cestě a tak jsme se rozhodli pro alternativu a naplánovaný sjezd k Megovce si necháme na někdy až budou lesy trochu sušší.

Jak už bývá pravidlem, tak hned na začátku jsme se rozdělili na MTB a zbytek. Zatím co MTB se vydali ke Kamenné bůdě kolem rybníku, tak zbytek jel po hlavní silnici. Po půl hoďce jsme se potkali u Kamenné bůdy a společně vyrazili dál. Po sjezdu do Vápenek jsme pokračovali k odbočce k Nové Lhotě. Jelikož jsme to chtěli udělat přeci jen zajímavější, tak se dva bikeři rozhodili, že to vemou přes Novou Lhotu, s tím, že se všichni potkáme ve Filipově údolí u restaurace.

Pokud bych to shrnul ve zkratce, tak volba jet do Filipova údolí přes Novou Lhotu nebyla zrovna správná volba. Jelikož "modrá" vedoucí mezi těmita dvěma vesnicemi nepřipomínala vůbec lesní cestu (poslední 2 km). Po asi 2 km stoupaní, nás měla čekat 3 km sjezdu.  Místo toho po 1 km sjezdu nás čekala 2 km chůze v bahnitém a rozbitém terénu, který nešel zdolat na žádném typu kola. Takže asi po 45 minutách jsme se dostali k našim místu setkání (špinaví od pat až po hlavu), kde už zbytek byl nachystaný na cestu zpět.

Na zpáteční cestě jsme proto zvolili už raději trasu po cestě.

 

3. Fotogalerie

4. Profil a mapa